Food Monkey

Food Monkey levererar ekologiska, svenska samt närodlade matkassar. De är till för de som gillar att laga mat. Men så klart, en som också vill spara tid till något annat. Antingen kanske du vill lyxa till det. Äta utan att ha dåligt samvete och få tid över på kvällarna. Då passar dessa bra. De samarbetar med kockar, för att utarbeta innovativa och varierande recept. En liten guldkant i vardagen med andra ord.

Ekologiska, svenska och närodlade ingredienser

Genom att leverera matkassar som är fyllda med så mycket ekologiskt som möjligt, svenska alternativt närodlade produkter, så kan vi äta utan dåligt samvete. Du slipper långa timmar i affären, hitta eller fundera ut recept och har dessutom tagit ett moraliskt beslut.
Det finns två stycken matkassar att välja emellan. Samma innehåll, men två olika storlekar. Medium och stor, vilket innebär att de är till för två eller fyra personer. Maximalt fyra gånger i veckan. Ett val som är enkelt och smidigt. Det ända undantag som görs är om du är laktosfri. Det kan man addera i sin beställning. Utöver det så ska denna kvalitets matkasse nog fungera för de flesta, som inte har särskilda dieter.

Råvarorna kompenserar priserna

Priserna är snäppet högre. Men det är ju som bekant ekologiska råvaror också. Det får gärna kosta lite extra om det är bra kvalitetsprodukter. Då har man åtminstone bidragit till ett bra ändamål. Samtidigt som man får prova på en smaskig och varierad middag. Det finns även prova-på-priser, som gör att du kan komma undan lite billigare. På så sätt kan du prova på recepten samt råvarorna innan du beslutar dig.
Det är också lätt att säga upp en prenumeration. Ett mejl ska skickas iväg, med sju dagars framförhållning, så ska den saken vara avklarad. Det är tryggt och enkelt för dig som kund.

Leveransernas orientering

Leveranser sker endast en dag i veckan. Det är på söndagar, vilket passar bra då de flesta har sin vilodag den dagen. Det är alltid skönt att kunna vara tillgänglig och inte vara orolig över att exempelvis ett möte ska dra över tiden. Skulle det vara så att man ändå inte befinner sig hemma, så lämnas matkassen utanför din dörr.
Food Monkey tillhandahåller endast matkassar och recept för de som bor i Stockholm. De levererar till de flesta områdena i Storstockholm, men inte alla ännu. Dock kan man enkelt hitta en lista över de ställena de lämnar till. Det är alltid gratis också.

Summan av kardemumman

Det är ett företag som är mycket enkla. Med ett bra koncept och lockande råvaror samt recept. De försöker både att bidra till en skönare vardag för gemene man. Samtidigt som man har lagt ner mycket fokus på vad det är vi stoppar i oss och hur vi kan förbättra världen i samband med detta.
Alla konsumerar mat och sammanlagt alla människor blir det mycket. Därför är det ett område där varje människa kan bidra och göra sitt. På så sätt slår du två flugor i en smäll!
Ta chansen att avnjuta goda och lärorika recept, som du kanske aldrig har provat förut. Spara tid i vardagen och använd den till något du inte kunnat göra tidigare. Spara in restaurangbesöken och de pengarna, och bli din egen kock istället.