Smart Vardagsmat

Att umgås runt köksbordet är helt klart dagens höjdpunkt. Att mötas, höra vad som hänt under dagen, skratta och dela varandras upplevelser. Med god mat höjs kvällsmaten ytterligare en nivå. Mellan jobb, träningar, städning och promenader med hunden. så kan det dock vara tufft att hitta på nya roliga recept varje dag. Det är lätt att hamna i ekorrhjulet med köttbullar och korv var och varannan dag. Det är speciellt svårt att hitta smaker som alla i familjen gillar, speciellt med småbarn.

Mitt i veckan

Middagen mitt i veckan ska vara snabb att laga, lätt att variera, vara nyttig, ge alla familjemedlemmar energi och kanske bland det viktigaste, maten ska passa alla i familjen. Ett hett tips är att köra matkassar, varje vecka får du då hem en kasse med färdiga recept och mat för antalet i familjen. De allra flesta matkasse företag erbjuder en stor variation av matkassar, såsom barnkasse, vegetarisk kasse och snabblagad kasse. Det brukar även finnas någon form av inspirationskasse med lite mer avancerade recept som tar lite mer tid. Självfallet finns även laktosfria och ekologiska alternativ.

   
linas matkasseMatkasse från 279 kr
Levereras Söndagar och Måndagar
Beställ
City GrossMatkasse från 239 kr
Levereras Måndagar kl 17-22
Beställ
matkomfortMatkasse från 457 kr
Levereras Söndagar
Beställ
middagsfridMatkasse från 299 kr
Levereras direkt till dörren
Beställ

God, enkel och lättlagad mat

Med en matkasse får du hem lättlagade vardagsmiddagar som är planerade och klara. Allt du behöver göra är att laga maten. Många företag erbjuder som sagt speciella barnkassar med mat utvald och framtagna speciellt för barn. Maten som erbjuds i dessa kassar går ofta lite snabbare att laga. Recepten är lite enklare och innehåller inte lik många ingredienser. Självfallet tummas det fick inte på kvalitet eller näringsintag för det! Allt detta för att små magar ska kunna mättas så snabbt som möjligt. Recepten i matkassarna är framtagna av kockar och ofta även med hjälp av dietister.Smart Vardagsmat

Nyttig mat och massor med energi

Maten är som sagt nyttig och ger hela familjen energi. Många av kassarna erbjuder som sagt oerhört lättlagade och snabba middagar som du lagar ihop på cirka 20 minuter. För den som inte har barn eller den som helt enkelt vill lägga mer tid även på vardagsmaten finns såklart kassar som passar även för detta. Ofta innehåller dessa kassar lite mer avancerade recept, fler ingredienser och många nya, spännande smakkombinationer.