Tacos, fredagsmys favoriten!

Tacos

Tacos, fredagsmys favoriten! Tacos är ett härligt sätt att starta helgen på. Det är lätt att laga, barnvänligt, kul och det finns något som passar för alla. Friday tacos går att variera i oändlighet med köttfärs, fisk, kyckling eller varför inte satsa på en vegetarisk variant? För att inte tala om alla goda tillbehör, guacamole, gurka, lök, majs, gräddfil, bönröra och ost. Listan på smarriga tillbehör kan göras lång.

De flesta har sin egen tacofavorit. Något som är roligt med tacos är att de allra flesta har någon egen specialare till just sin taco. Har du provat jordnötter till din taco? Eller fetaost, färska Champinjoner eller kanske ananas? Tacosen härstammar från Mexico. Taco är spanska och översätts ungefär till kloss eller bunt. Det är ett mexikanskt sätt att äta olika maträtter i ett bröd. Brödet är allt som oftast bakat på majs eller vetemjöl.

I Mexico förekommer många olika sätt att göra tacos på. Tacos al pastor görs till exempel på fläsk-, lamm- eller nötkött. Den grillas som en kebab och serveras med ananas, färsk koriander, lök och såser. I det mexikanska köket används ofta tacoskal av torkade tortillas bakade på gult majsmjöl. I Sverige äts tacon ofta med tacobröd som värms lite lätt.

   
linas matkasseMatkasse från 279 kr
Levereras Söndagar och Måndagar
Beställ
City GrossMatkasse från 239 kr
Levereras Måndagar kl 17-22
Beställ
matkomfortMatkasse från 457 kr
Levereras Söndagar
Beställ
Food MonkeyMatkasse från 599 kr
Levereras på det datum du anger i din beställning mellan 15-21.
Beställ
Mat.seMatkasse från 599 kr
Levererar hem till din dörr alla vardagar kl. 14-22, tisdag-fredag även kl. 7-12.
Beställ
KoketsboxMatkasse från 99 kr
En box innehåller 8-10 produkter inom mat.
Leverans till gåvomottagarens närmaste ombud – Fri frakt!
Beställ
middagsfridMatkasse från 299 kr
Levereras direkt till dörren
Beställ
Gi-boxen20 färdiglagade och nyttiga luncher- och middagar
Daglig kostcoaching
Recept för nyttiga frukostar och mellanmål
FRI FRAKT!
Beställ

Spännande kombinationer

För den som tröttnat på den mer klassiska köttfärs tacon med gurka och tomat finns en hel djungel av spännande tacorecept. Varför inte prova en vegansk taco med sötpotatis och äpple? Eller kanske en taco med morotsaioli och räkor? Jamaican Jerk tacos skulle vara spännande att ha till fredagsmyset – eller hur?!

För den ambitiöse finns även flera olika recept på tortillabröd. Tortilla av rotselleri passar veganen eller den glutenintolerante. Det är just detta som gjort tacosen till den givna fredagsfavoriten, för hur många äter egentligen tacos en vanlig tisdag? Det är en perfekt rätt att bjuda gäster på, just för att rätten kan varieras i oändlighet och det finns alltid något tillbehör som passar alla. Det finns knappast något Barn som inte älskar tacos heller. Det är även ett perfekt sätt att få i barnen grönsaker!